Tapahtuman tiedot

Alkaa:12/02/2019 10:15
Sijainti:Imatra

Kuvaus tapahtumasta

KESTÄVÄ MATKAILU JA KIERTOTALOUS - TYÖPAJA

Aika: 12.2.2019 klo 10.15-15
Paikka: Imatran kylpylä
Vetäjä: Johtava matkailuasiantuntija Nina Vesterinen, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
Kenelle: Mukaan ovat tervetulleita kaikkien alojen yrittäjät, jotka ovat kiinnostuneita kestävästä kehityksestä ja Saimaan tarjoamista mahdollisuuksista. Työpajan esimerkit ovat pääosin matkailualalta.

Kestävän kehittämisen huomioiminen matkailussa on entistä tärkeämpää, jopa välttämätöntä, matkailumme kasvun jatkumiselle. Matkailun tulisi tuoda hyvinvointia niin talouden, työllisyyden, ympäristön kuin sosio-kulttuurisen kestävyydenkin osa-alueilta, myös vuosien päästä. Myös matkailijoiden tulisi tuntea itsensä tervetulleiksi sekä saada rahoilleen ja odotuksilleen vastinetta.

Saimaa Geoparkin on osoitettava täyttävänsä geoparkkien toiminnalle asetetut vaatimukset, jotta se saavuttaa hakemansa UNESCOn statuksen. UNESCOn periaatteiden mukaan Geoparkin tulee luoda alueen yrityksille uusia toimintaedellytyksiä sekä vahvistaa matkailuelinkeinoa ja sen työllisyyttä. Lisäksi Geoparkin tulee voimistaa alueen asukkaiden kotiseudun tuntemusta ja arvostusta sekä lujittaa asukkaiden identiteettiä. Tämä osoitetaan vaalimalla ainutlaatuista geologiaa, tuotteistamalla ja toimimalla kestävän kehityksen mukaisesti sekä kasvattamalla alueen elinkeinoelämää.

Ohjelma

Työpaja sisältää johdatuksia kestävään matkailuun ja osallistujien fasilitoitua työpajatyöskentelyä. Päivän aikana työstetään käytännönläheistä toimintasuunnitelmaa kestävän matkailun edistämiseksi ja sovitaan askelmerkit siitä, miten kestävää matkailua viedään eteenpäin Saimaa Geoparkissa.

10.15 Työpajan tavoitteet ja esittäytyminen

Saimaa Geopark ry:n toiminta, toiminnanjohtaja Heli Rautanen
Mitä on kestävä matkailu?
Mitä kiertotalous tarkoittaa matkailun näkökulmasta?
Kestävän matkailun nykytila Saimaa Geopark-verkostossa

12.15-13 Omakustanteinen lounas Imatran Kylpylän lounasbuffeesta. Hinta 16 euroa / hlö.

13-15 Asiakasodotukset

Miten viestimme vastuullisesta toiminnasta?
Miten kehitämme omaa ja Saimaa Geoparkin toimintaa entistä kestävämmäksi?
Kansainvälinen Geofood-status ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet ja hyödyt:
D.O.Saimaa of Origin -laatumerkki koko Saimaan alueen käyttöön
Miten tästä eteenpäin?

Ilmoittautuminen 5.2. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Työpaja on maksuton.
Lisätiedot: www.saimaageopark.fi

Työpajan vetäjällä Nina Vesterisellä on yli 30 vuoden kokemus matkailun asiantuntija- ja esimiestehtävistä elinkeinon, koulutuksen, tutkimuksen, konsultoinnin ja hallinnon alalta. Kestävän matkailun edistäminen on ollut kiinteä osa hänen työuraansa 1990-luvulta alkaen. Viimeisen vuoden aikana hän on mm. laatinut Visit Finlandille selvityksen Suomen kestävän matkailun nykytilasta, haasteista ja kehittämistarpeista sekä kriteerit ja toimintamallin uusille lanseerattaville Sustainable Finland -sateenvarjomerkeille.

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin