koriste

Tunnelma katossa ja hiki hatussa

Kylärallin viralliset avaussanat lausuttiin Kausalan torilla viime lauantaina puoliltapäivin. Iitin Tiltu Päivi Matilainen heilutti ruutulippua ja Kyläralli oli virallisesti avattu. Toista kertaa järjestetty Iitin Kyläralli keräsi osallistujia noin 40 joukkuetta. Osallistujia oli saapunut Kuopiosta asti nauttimaan Iitin kylien tapahtumista. Suurin osa liikkui reitillä autolla, mutta nähtiinpä tapahtuman EK-pisteillä pyöräilijäkin.

Leikkimieliseen kilpailuun osallistui mitä persoonallisimpia autoja ja kilpailijoita. Reitin varrelta saattoi bongata tuunattuja autoja sekä joukkueita sonnustautuneina hippiasuihin ja yöpukuihin. Aurinko porotti ja hiki virtasi, mutta se ei tuntunut haittaavan. Kylien EK-pisteiden tarjonta tarjosi helpotusta helteeseen.

Tapahtuma houkutteli osallistujia vauvasta vaariin. Lapsiperheitä oli kisassa mukana ilahduttava määrä ja EK-pisteiden tehtävät soveltuivatkin mainiosti niin aikuisille kuin lapsillekin. Ensimmäinen EK-piste sijaitsi Kausalan torilla ja pisteelle kerääntyikin heti klo 12 useampi joukkue odottamaan vuoroaan kauko-ohjattavien autojen ToriRingiin. Koska tapahtumassa EK-pisteet oli mahdollista kiertää vapaavalintaisessa järjestyksessä, teki osa joukkueista peliliikkeen ja lähti ensin keräämään pisteitä lähialueen tehtäväpisteiltä.

Kyläralli-villitys levisi naapurimaakuntiin

Kausalan torin lisäksi EK-pisteet löytyivät seitsemältä kylältä. Maakansassa osallistujat pääsivät näyttämään taitonsa käpylehmien askartelussa, Perheniemessä joukkueet kisasivat maitokärryviestissä, Jokuessa testattiin sup-lautailua, Säyhteessä keppihevosrataa, Kymentakana tunnistettiin vanhoja esineitä, Radansuun kyläkaupan pihalla arvioitiin rautakangen painoa ja Iitin kirkonkylällä testattiin byrokratiatietoutta Leader Pohjois-Kymen Kasvun tietovisassa. Erikoiskokeiden lisäksi reitillä oli viisi kylmäasemaa, joista joukkue sai napattua lisäpisteitä.

Kylärallin parhaat pistesijoitukset ja tyylit palkittiin Iitin kirkonkylän kesäkahvilalla kisapäivän päätteeksi. Kisa oli tiukka ja parhaiten sijoittuneiden piste-ero oli vain kuusi pistettä.

Iitin Kyläralli 2019 Parhaat pisteet:

1. PäläPä
2. Pyjamaladyt
3. Team Carina

Iitin Kylärallin 2019 Paras Tyyli:

1. Lössi
2. Team Pectopah

Lisäksi kaikkien joukkueiden kesken suoritettiin arvonta, jossa onnetar suosi Team Suuntavaistoa, Kupla-tiimiä ja Hippiäiset -tiimiä. Tuloslista kokonaisuudessaan löytyy Kylärallin verkkosivuilta.

Kyläralli-tapahtuma toteutettiin alueiden välisenä hankkeena, jossa ralli järjestettiin saman aikaisesti myös Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla. Päijät-Hämeen Kyläralli keräsi joukkueita lähemmäs 50 ja Uudellamaallakin rallittelijoita oli toistakymmentä joukkuetta. Kolmen maakunnan Kyläralli-kokeilun myötä hankkeessa tuotetaan Kyläralli-käsikirja, jonka avulla ralli on toteutettavissa laajemmallakin alueella ilman suurempaa taustaorganisaatiota.
Avoimet Kylät -päivää vietetään taas ensi vuonna kesäkuun toisena lauantaina. Katsotaan missä Kylärallia rallatellaan silloin.


Kymenlaakson Kylät ry ja Iitin rallitoimikunta haluaa lämpimästi kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita henkilöitä, tahoja sekä yhteistyökumppaneita. Kiitos Iitin kunta, Kymi Ring, Lahti Events, Iitin Maatilatori, Supventures, Virpin keittiö, Iitin Musiikkijuhlat, Kirkonkylän kesäkahvilan väki, Pohjois-Kymen 4H, Kouvolan lakritsi ja Kausalan Pinnoite Oy. Kiitos Iitti!


Teksti: Elina Seppänen, kyläasiamies, Kymenlaakson Kylät ry
Kuvat: Kymenlaakson Kylät ry

Kuvateksti: Team Lössin tyyli vetosi rallitoimikuntaan.
Kuva etusivulla: Team Carina sijoittui pisteillään pronssille. Bassonjytkeen voi lähes kuulla kuvasta.

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin