Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliuttaYrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Yrittäjävoimin kohti hiilineutraaliutta

Suomen tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja hiilinegatiivisuus pian sen jälkeen. Suomen metsät ovat hiilinieluja, eli ne sitovat enemmän hiilidioksidia kuin vapauttavat. Hiilensidontaa voidaan lisätä kasvattamalla metsäpinta-alaa ja edistämällä puuston kasvua.

Lue koko juttu

Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissaKiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Etelä-Karjalan maaseudulta etsitään rakentajaa tai nikkaria, joka tekee rakennuksen, jonka rakentamisessa on tietoisesti käytetty kierrätysmateriaalia. Rakennus voi olla pieni tai iso. Toivon mukaan siitä voisi luoda uuden tuotteen. Etsintä jatkuu helmikuun 2021 loppuun.

Lue koko juttu

Kuva päiväkirjassaKuva päiväkirjassa

Kuva päiväkirjassa

- Olin piirtänyt vuonna 2001 päiväkirjaan ihan vastaavalta näyttävän kuvan, vaikka en silloin tiennyt tästä paikasta. Vanha talo, aitta, liputanko ja kaivokin ovat kuvassa oikeissa paikoissa. Olin kirjoittanut siihen yhteyteen, että toivon, että minulla olisi joskus tällainen hyvinvointikeskus. Sitten kun tuli se oivallus, että päiväkirjan kuva näyttää aivan tältä paikalta, niin se sytytti meissä kipinän yrityksen perustamiseen, Nuppu Forsman muistelee.

Lue koko juttu

Vahtivuoren mystinen tunnelma hurmaaVahtivuoren mystinen tunnelma hurmaa

Vahtivuoren mystinen tunnelma hurmaa

Täysikuu loimottaa sumuharson takaa. Se valaisee tien reunassa palavien soihtujen kanssa matkaa pimeiden peltojen keskellä. Edestä alkaa kajastaa värikkäitä valoja ja kuulua rummutusta. Olemme saapuneet Vahtivuoren luontonäyttämölle.

Lue koko juttu

Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia

Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia

- Mietittiin mikä toisi lisää houkuttelevuutta ja kehittäisi Mustilaa, mutta ei kuitenkaan olisi ristiriidassa paikan hengen, historian ja pitkien perinteiden kanssa. Sieltä nousi ajatus, että erilaiset taiteethan on perinteisesti yhdistetty puutarhoihin, muistelee Mustilan kotikunnassäätiön toiminnanjohtaja Jukka Reinikainen.

Lue koko juttu

Peltomaisema ja modernit kokoustilat ovat Tolkkilan kartanon valttikortit Peltomaisema ja modernit kokoustilat ovat Tolkkilan kartanon valttikortit

Peltomaisema ja modernit kokoustilat ovat Tolkkilan kartanon valttikortit

Kymenlaaksolaisen peltomaiseman keskellä mutkittelee tie, joka vie puiston suojassa piilottelevaan Tolkkilan kartanoon. Komeaa kivikartanoa katsoessa ei arvaisi, että se on rakennettu lähestulkoon kokonaan uusiksi 1990-luvun loppupuolella.  

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin