KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

Yhteistyöhanke teki Saimaa Geoparkia tutuksi yrittäjilleYhteistyöhanke teki Saimaa Geoparkia tutuksi yrittäjille

Yhteistyöhanke teki Saimaa Geoparkia tutuksi yrittäjille

Saimaa Geopark ry:n Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella -yhteistyöhanke on vuoden ajan tehnyt Saimaa Geoparkia tutuksi Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. Hankkeen avulla on edistetty alueen yritysten ja yhdistysten osaamista, toimintakykyä, toimialat ylittävää verkostoitumista ja uusien matkailutuotteiden syntymistä.

Lue koko juttu

Autotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksiAutotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksi

Autotallikokoelma paisui valtakunnalliseksi perinnekeskukseksi

- Kerroin juuri äskettäin koululaisille, että vuoden 1943 aikana lapset keräsivät talkoilla 14 miljoonaa litraa metsämarjoja ja kolme miljoonaa kiloa sieniä. Kansa sodassa näyttely kertoo, kuinka veteraanisukupolvi on uhrautunut, lahjoittanut kultasormuksensa ja työpanoksensa, Vesa Kangasmäki kuvailee.

Lue koko juttu

20 vuotta viestinvaihtoa viljelijäraadissa20 vuotta viestinvaihtoa viljelijäraadissa

20 vuotta viestinvaihtoa viljelijäraadissa

Lokakuun alussa kokoontui Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen viljelijäraati, jonka historia ulottuu TE-keskusaikoihin 2000-luvun alkuun. Raatiin kuuluu virkamiehiä sekä viljelijöiden ja neuvonnan edustajia, ja sen tarkoituksena on Kaakkois-Suomen maataloustoimijoiden keskinäinen tiedonvaihto. Tällä kertaa hyvää keskustelua herätti maatilarahoituksen piristynyt kysyntä Kaakkois-Suomessa.

Lue koko juttu

Kuorttisen luomukanala rokkaa munamarkkinoillaKuorttisen luomukanala rokkaa munamarkkinoilla

Kuorttisen luomukanala rokkaa munamarkkinoilla

Luomu ja lähellä tuotettu ruoka houkuttelevat kuluttajia. Tuottajien on aiempaa helpompi saada myös pieniä eriä myyntiin paikallisiin kauppoihin. Kuorttisen luomukanalan ja Lappeenrannan Citymarketin edustajat puhuivat luomun suosiosta Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen miniseminaarissa syyskuussa.

Lue koko juttu

Urut high tech -versionaUrut high tech -versiona

Urut high tech -versiona

Yritys syntyy usein tarpeesta ratkaista jokin ongelma. Näin kävi myös Kuusankosken seurakunnassa kanttorina toimivalle Timo Vikmanille, kun tilapäisratkaisuna käytettyjen digitaalisten urkujen äänenlaatu ei tyydyttänyt häntä. 
- Se harmitus oli niin suuri, että se sai minut liikkeelle. 

Lue koko juttu

Uusi yritys pystyyn haukkumisen siivittämänä Uusi yritys pystyyn haukkumisen siivittämänä

Uusi yritys pystyyn haukkumisen siivittämänä

Hännät heiluvat ja iloinen haukahtelu kajahtelee agilitytreenien alkamisen merkiksi.
- Asiat lähti rullaamaan meillä tosi nopeasti, kaikki tapahtui oikeastaan alle puolessa vuodessa, Suvi-Tuuli Skyttä muistelee vajaan kahden vuoden takaista alkukipinää uuden yrityksen perustamiselle.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin