Painavaa asiaa luomupellon pientareeltaPainavaa asiaa luomupellon pientareelta

Painavaa asiaa luomupellon pientareelta

Heinäkuun lopussa järjestettiin pellonpiennarpäivä Tyynelän luomutilalla Joutsenossa. Kaakonkulmalla päivän teemana oli tällä kertaa maan rakenne, joka houkutteli paikalle pitkälti yli kaksi sataa osallistujaa, kaukaisimmat satojen kilometrien päästä.

Lue koko juttu

Myrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaanMyrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaan

Myrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaan

Kun aurinko paistaa ja ulappa on tyyni Kotkan Santalahdessa, alkaa maakrapukin haaveilla meriseikkailuista. Valtavat rahtilaivat lipuvat läheisestä Mussalon satamasta maailmalle ja horisontissa siintää mystinen Suursaari. 

Lue koko juttu

Kolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaanKolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaan

Kolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaan

Kesäkuun 10. päivänä presidentti Sauli Niinistö vieraili etäyhteydellä Taipalsaaren Sarviniemessä. Tapaamisessa oli kunnan edustajien lisäksi mukana Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön toimitusjohtaja Hanna Ollikainen ja virkistysaluekoordinaattori Mari Matikainen.

Lue koko juttu

Avoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikanAvoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikan

Avoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikan

Avoimet kylät -päivä kesäkuun toisena lauantaina on muodostunut jo perinteeksi. Koska tänä vuonna pieni, mutta viheliäinen virus on laittanut kaikki perinteet uusiksi Mantan lakitusta myöten, muuttuu Avoimet kylätkin virtuaaliseksi.

Lue koko juttu

Kansainvälistymistä matalalla kynnykselläKansainvälistymistä matalalla kynnyksellä

Kansainvälistymistä matalalla kynnyksellä

Pienyrityksillä on jälleen erinomainen mahdollisuus päästä solmimaan kansainvälisiä verkostoja matalalla kynnyksellä. Luvassa on vientiin ja kansainvälistymiseen liittyvää koulutusta sekä myöhemmin myös verkostomatkoja ja yrittäjävaihtoja koronatilanteen rauhoituttua.

Lue koko juttu

Valumat kuriin kosteikkojen avullaValumat kuriin kosteikkojen avulla

Valumat kuriin kosteikkojen avulla

Etelä-Karjalassa, Taipalsaarella sijaitseva Suutarin kartano kasvattaa nautoja ja lampaita, muutama hevonenkin löytyy. Kartanon tiluksilla viljellään pääasiassa rehunurmea eläimille. Jonkin verran viljellään myös ruista, hernettä sekä härkäpapua. Tilan tuotanto on lampaita lukuun ottamatta luomua.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin