Hanketarinat

Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia 

Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia 

Etelä-Karjala näyttäytyy maailmanlaajuisesti vetovoimaisena järvielämyskohteena. Pyörämatkailua kehittävän Ketjureaktio-hankkeen alueen pyöräilyreitteihin, pyöräilyä tukeviin perusrakenteisiin sekä digitaaliseen reittiaineistoon on panostettu, tuotteita on paketoitu, ja alueella liikkuu jo runsaasti pyörämatkailijoita.

Lue koko juttu


Ilmasto kiittää kestävästi järjestetystä tapahtumastaIlmasto kiittää kestävästi järjestetystä tapahtumasta

Ilmasto kiittää kestävästi järjestetystä tapahtumasta

Helmikuinen ilta on pimeä, mutta Marttojen opetuskeittiössä Lappeenrannassa herneenversot vihertävät ja ensi kesän tapahtumia suunnitellaan jo täyttä häkää.

Lue koko juttu


Kiviaines- ja luonnonkivikohteiden etsintä tuotti tulostaKiviaines- ja luonnonkivikohteiden etsintä tuotti tulosta

Kiviaines- ja luonnonkivikohteiden etsintä tuotti tulosta

Geologian tutkimuskeskus (GTK) on saanut päätökseen vuonna 2017 aloitetun kolmivuotisen Kaakkois-Suomen Kivi-projektin (KaaKi-projektin). Projektissa etsittiin Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueelta laadukkaan kalliomurskeen raaka-aineeksi soveltuvia kallioalueita.

Lue koko juttu


Saimaa Geopark ja Rural Explorer esittelevät Suomen ensimmäisen ”Mustin”Saimaa Geopark ja Rural Explorer esittelevät Suomen ensimmäisen ”Mustin”

Saimaa Geopark ja Rural Explorer esittelevät Suomen ensimmäisen ”Mustin”

Saimaa Geopark ja Rural Explorer -hanke ovat tehneet hedelmällistä yhteistyötä geokohteiden tarinallistamisessa. Saimaa Geopark on tarjonnut hankkeelle jutun juurta muun muassa geologi Aimo Kejosen keräämien tarinoiden kautta.

Lue koko juttu


Savusauna, avantosauna, kokoussauna, saarisauna…. Savusauna, avantosauna, kokoussauna, saarisauna….

Savusauna, avantosauna, kokoussauna, saarisauna….

Jos kiuas lämpeni ennen vanhaan lauantai-iltana perheen kesken, niin nykypäivän sinkku piipahtaa yleissaunan löylyissä perjantaiaamuna. Hattu päässä tai paljain päin, virttyneissä villasukissa tai katseet kestävässä bikinilookissa - tyyli on vapaa ja tapoja monia, mutta yhteistä kaikelle saunomiselle on ainakin hiki ja hyvä mieli.

Lue koko juttu


Porukassa tekemistä ja yhteisiä hetkiä Porukassa tekemistä ja yhteisiä hetkiä

Porukassa tekemistä ja yhteisiä hetkiä

Pieneen saareen saapujaa tervehtii komea Vuoden kylä -kyltti. Kylän keskuksessa Tiuskan työskillä, eli Tiutisen työväentalolla vastassa ovat kylällä asuva Jouko Heikkilä, sekä Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Johanna Laari-Günther.
- Nyt tehdään porukassa, ei se oo sen monimutkaisempaa, kuvailee Heikkilä tiuskalaisten asennetta tarttua erilaisiin toimiin.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin