Hanketarinat

Myrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaanMyrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaan

Myrskyt pysähtyvät Santalahden aallonmurtajaan

Kun aurinko paistaa ja ulappa on tyyni Kotkan Santalahdessa, alkaa maakrapukin haaveilla meriseikkailuista. Valtavat rahtilaivat lipuvat läheisestä Mussalon satamasta maailmalle ja horisontissa siintää mystinen Suursaari. 

Lue koko juttu


Kolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaanKolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaan

Kolmekymppisellä on vilkkain vuosi koskaan

Kesäkuun 10. päivänä presidentti Sauli Niinistö vieraili etäyhteydellä Taipalsaaren Sarviniemessä. Tapaamisessa oli kunnan edustajien lisäksi mukana Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön toimitusjohtaja Hanna Ollikainen ja virkistysaluekoordinaattori Mari Matikainen.

Lue koko juttu


Avoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikanAvoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikan

Avoimet kylät -päivä saa kylähullunkin tekemään digikolmiloikan

Avoimet kylät -päivä kesäkuun toisena lauantaina on muodostunut jo perinteeksi. Koska tänä vuonna pieni, mutta viheliäinen virus on laittanut kaikki perinteet uusiksi Mantan lakitusta myöten, muuttuu Avoimet kylätkin virtuaaliseksi.

Lue koko juttu


Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia 

Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia 

Etelä-Karjala näyttäytyy maailmanlaajuisesti vetovoimaisena järvielämyskohteena. Pyörämatkailua kehittävän Ketjureaktio-hankkeen alueen pyöräilyreitteihin, pyöräilyä tukeviin perusrakenteisiin sekä digitaaliseen reittiaineistoon on panostettu, tuotteita on paketoitu, ja alueella liikkuu jo runsaasti pyörämatkailijoita.

Lue koko juttu


Ilmasto kiittää kestävästi järjestetystä tapahtumastaIlmasto kiittää kestävästi järjestetystä tapahtumasta

Ilmasto kiittää kestävästi järjestetystä tapahtumasta

Helmikuinen ilta on pimeä, mutta Marttojen opetuskeittiössä Lappeenrannassa herneenversot vihertävät ja ensi kesän tapahtumia suunnitellaan jo täyttä häkää.

Lue koko juttu


Kiviaines- ja luonnonkivikohteiden etsintä tuotti tulostaKiviaines- ja luonnonkivikohteiden etsintä tuotti tulosta

Kiviaines- ja luonnonkivikohteiden etsintä tuotti tulosta

Geologian tutkimuskeskus (GTK) on saanut päätökseen vuonna 2017 aloitetun kolmivuotisen Kaakkois-Suomen Kivi-projektin (KaaKi-projektin). Projektissa etsittiin Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueelta laadukkaan kalliomurskeen raaka-aineeksi soveltuvia kallioalueita.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin