Hanketarinat

Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissaKiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Kiertotaloutta ja kierrätystä halutaan lisätä kylissä ja kunnissa

Etelä-Karjalan maaseudulta etsitään rakentajaa tai nikkaria, joka tekee rakennuksen, jonka rakentamisessa on tietoisesti käytetty kierrätysmateriaalia. Rakennus voi olla pieni tai iso. Toivon mukaan siitä voisi luoda uuden tuotteen. Etsintä jatkuu helmikuun 2021 loppuun.

Lue koko juttu


Vahtivuoren mystinen tunnelma hurmaaVahtivuoren mystinen tunnelma hurmaa

Vahtivuoren mystinen tunnelma hurmaa

Täysikuu loimottaa sumuharson takaa. Se valaisee tien reunassa palavien soihtujen kanssa matkaa pimeiden peltojen keskellä. Edestä alkaa kajastaa värikkäitä valoja ja kuulua rummutusta. Olemme saapuneet Vahtivuoren luontonäyttämölle.

Lue koko juttu


Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia

Alppiruusuja ja pöytälaatikkounelmia

- Mietittiin mikä toisi lisää houkuttelevuutta ja kehittäisi Mustilaa, mutta ei kuitenkaan olisi ristiriidassa paikan hengen, historian ja pitkien perinteiden kanssa. Sieltä nousi ajatus, että erilaiset taiteethan on perinteisesti yhdistetty puutarhoihin, muistelee Mustilan kotikunnassäätiön toiminnanjohtaja Jukka Reinikainen.

Lue koko juttu


Kierrätystä Peppi Pitkätossun tyylilläKierrätystä Peppi Pitkätossun tyylillä

Kierrätystä Peppi Pitkätossun tyylillä

Jos Peppi Pitkätossu asuisi Imatralla, niin hän asuisi Mona Melartinin kotona. Saimaan Virta ry:n Kierrätystä kyliin -hanke esittelee marraskuun tekstiilikierrättäjän - hän on Mona Melartin.

Lue koko juttu


Saimaan Virta etsii poistotekstiileille uutta elämääSaimaan Virta etsii poistotekstiileille uutta elämää

Saimaan Virta etsii poistotekstiileille uutta elämää

Saimaan Virta ry:n toteuttamalla Kierrätystä kyliin -hankkeella halutaan parantaa poistotekstiilien aktiivisempaa hyödyntämistä Etelä-Karjalan maaseutualueilla. Paikallisia asukkaita ja kuluttajia kannustetaan kierrättämään tiedottamalla ja nostamalla esiin tekstiilinkierrätystä.

Lue koko juttu


Kylissä ja kartanoissa soiKylissä ja kartanoissa soi

Kylissä ja kartanoissa soi

Kanteleet, klarinetit ja muut soittopelit ovat olleet viime aikoina ahkerassa käytössä Kouvolan ja Iitin seudulla. Siitä saamme kiittää Jaalan musiikki- ja monitaideyhdistyksen Musiikkia kyliin ja kartanoihin -hanketta sekä alueen kylätoimijoita.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Lue rekisteriseloste
Lue saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Toimisto:
c/o Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin