KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

Maatilatarinat

Peltovalvoja tarkastaa viljelykasvit ja pientareetPeltovalvoja tarkastaa viljelykasvit ja pientareet

Peltovalvoja tarkastaa viljelykasvit ja pientareet

ELY-keskuksen maaseutupalveluissa, tarkemmin sanottuna valvontaryhmässä eletään vielä elokuussa kiireistä aikaa. Maanviljelyyn liittyvät havainnot tehdään luonnollisesti kasvukaudella ja siksi yksikön henkilöstö tuplaantuu kesäaikana.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomen kauppiaat kaipaavat lisää paikallista luomuaKaakkois-Suomen kauppiaat kaipaavat lisää paikallista luomua

Kaakkois-Suomen kauppiaat kaipaavat lisää paikallista luomua

Luomutuotanto on Kaakkois-Suomessa kasvussa etenkin viljanviljelyssä, mutta myös luomuvihanneksia ja -marjoja tarvitaan lisää jalostukseen ja myyntiin. Kuluttajat haluavat ostaa luomua koko ajan enemmän.

Lue koko juttu

Maaseudun kehittämisrahoitus auttaa uusia yrittäjiä alkuunMaaseudun kehittämisrahoitus auttaa uusia yrittäjiä alkuun

Maaseudun kehittämisrahoitus auttaa uusia yrittäjiä alkuun

Maaseudun kehittämisvaroista rahoitetaan maatilan pidon aloittavia viljelijöitä ja muita maaseudun yrittäjiä. Tällä EU-rahoituskaudella jo lähes 1400 uutta yrittäjää on saanut maaseuturahoituksesta apua yrittäjyyden alkutaipaleelle. Sekä nuoren viljelijän aloitustukea että yrityksen perustamistukea voi vielä hakea tämän ja ensi vuoden aikana yritystoiminnan käynnistämiseen.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidostaKaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kolmasosa eli noin tuhat kaakkoissuomalaista maatilaa lopettaa toimintansa vuoteen 2025 mennessä. Viljellyn peltoalan määrä ei kuitenkaan tule todennäköisesti laskemaan, sillä lopettavat tilat myyvät tai vuokraavat pellot jatkaville viljelijöille.

Lue koko juttu

Yrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumiaYrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumia

Yrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumia

Lumovoimaa! Luonnonsuojelualueet maaseudun yrittäjien tulonlähteeksi on hanke, jonka tavoitteena on lisätä luonnonsuojelualueiden niittyjen ja hakamaiden hoitoa laidunnuksella, niitolla sekä puuston ja pensaskerroksen raivauksilla. Hankkeessa ideoidaan uusia työmahdollisuuksia maatalousyrittäjille ja etsitään uusia laidun- tai niittokohteita Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan luonnonsuojelualueilta.

Lue koko juttu

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Viime vuonna Suomen kotieläintiloista 13 prosenttia, eli noin 1 500 tilaa harjoitti suoramyyntiä. Määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Suosituimpia suoramyyntituotteita ovat kananmunat. Viime vuonna 53 prosenttia kananmunia tuottavista tiloista harjoitti suoramyyntiä.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin